• Slideshow 03 15k
  • Slideshow 05 Kit
  • Slideshow 02 12k2
  • Slideshow 01 14k
  • Slideshow 04 Zeta
  • Slideshow 06 Delta
  • Qr

  • HÍREK

 

Mivel a PEDRO Kft. bérszkenneléssel is foglalkozik, örömmel vállaltuk el a Piarista Központi Könyvtár felkérését, és készítettünk digitális másolatot Peter Bennewitz, ismertebb, humanista nevén Petrus Apianus híres művének, a Cosmographia-nak 1575-ös antwerpeni kiadásáról, mely a Könyvtár egyik féltve őrzött kincse. A számos kiadást megért, méltán népszerű ismeretterjesztő munka jelen példányában két, több részből álló, szabadon mozgatható metszet található, melyek digitalizálása különösen izgalmas feladat volt.


Köszönjük Baranya Péter könyvtárvezető úrnak a bizalmat, s reméljük, hamarosan a nagyközönség számára is lehetővé válik e remek állapotú antikva tanulmányozása.

 

Szolgáltatásainkról bővebben itt olvashat.

hir

2017. július 3-5 között került megrendezésre Debrecenben a Magyarországi Egyházi Levéltárosok Egyesülete (MELTE) és az Egyházi Múzeumok Egyesülete (EME) vándorgyűlése és konferenciája. A PEDRO Kft. kiállítóként bemutathatta az általa forgalmazott eszközöket, így a Zeutschel zeta önkiszolgáló könvyszkennert és a ZED10 interaktív prezentációs eszközt is. Köszönjük a lehetőséget házigazdánknak, a Tiszántúli Református Egyházkerület Levéltára vezetőjének, egyszersmind a MELTE elnökének, dr. Szabadi István igazgató úrnak, a résztvevőknek pedig a megtisztelő érdeklődést!

 

Bővebben lásd a PEDRO Kft. Facebook oldalán!

2017. május 2-án a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Központi Könyvtár és Levéltár műhelykonferenciát szervezett "Go Digital - A közgyűjteményi digitalizáció kérdései" címmel, "A jó kormányzást megalapozó közszolgálat-fejlesztés" projekt keretében. A konferencián főként a könyvtári, levéltári, múzeumi szakmák digitalizálással foglalkozó szakemberei ismertették a hazai helyzetképet és vázolták a jövőbeni terveket. A rendezvényen munkatársunk Digitalizáló céleszközök a gyakorlatban címmel tartott előadást, emellett pedig lehetőséget kaptunk arra is, hogy eszközeinket és szolgáltatásainkat is bemutathassuk a Ludovika Campus épületében található könyvtárban. Köszönjük Sörény Edina főigazgató asszonynak a megtisztelő felkérést és a prezentációs lehetőséget! A műhelykonferencia részletes programja, és az előadások anyagai az alábbi oldalon tekinthetők meg: http://uni-nke.hu/konyvtar

 

 screen nke

Előadásunk megtekinthető pdf formátumban a honlapon.

 

Bővebben lásd a PEDRO Kft. Facebook oldalán!

 

 

 Országjáró körutunk utolsó februári állomásán, a Békés Megyei Könyvtárban mutattuk be a Zeutschel ZED10 könyvtári, levéltári és múzeumi prezentációs alkalmazást, a Zeutschel zeta önkiszolgáló könyv- és dokumentumszkennert, valamint átfogó tájékoztatást adtunk az általunk forgalmazott műhelymunkára és önkiszolgáló másolásra alkalmas eszközökről. Köszönjük Rakonczás Szilvia igazgató asszonynak a lehetőséget, és kedves vendégeinknek az érdeklődést Bővebben lásd a PEDRO Kft. Facebook oldalán.

2017. június 24-én, a Múzeumok Éjszakáján az MTA Könyvtára is megnyitotta kapuit az érdeklődők előtt - a PEDRO Kft. munkatársai a ZED10 interaktív prezentációs eszközzel készültek az eseményre. Ezúttal az Akadémiai Könyvtár kincsei közül kettőt mutattunk be: a látogatók a díszes köteteket nagy érdeklődéssel lapozgatták a virtuális térben, de lehetőség nyílt a Zeutschel OS 15000 Advanced Plus professzionális A3+ méretű könyvszkennerének kipróbálására is. Köszönjük a remek hangulatú estét Bilicsi Erikának, a Magyar Tudományos Akadémia Könyvtár és Információs Központ Szakinformatikai Osztály osztályvezetőjének és kedves munkatársainak!

 

Bővebben lásd a PEDRO Kft. Facebook oldalán!

Az április 20-23. között megrendezésre került 24. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon a PEDRO Kft. is jelen volt: közös programot szerveztünk a Magyar Könyvtárosok Egyesülete Műszaki Könyvtáros Szekciójával, és standunkon bemutattuk a Zeutschel ZED10 prezentációs alkalmazást, valamint a Zeutschel zeta Comfort önkiszolgáló könyvszkennert. Köszönjük minden látogatónak az érdeklődést!

 

Bővebben lásd a PEDRO Kft. Facebook oldalán!

Digitális örökségünk útján. Nemzeti dokumentumkincsünk országos könyvtári digitalizálási stratégiája és megvalósítása az OSZK-ban

 

2019. február 27-én az Országos Széchényi Könyvtárban a Magyar Könyvtárosok Egyesülete Műszaki Könyvtáros Szekciója szakmai konferenciát szervezett. Cégünket Louscha László műszaki vezető képviselte, aki Hardver- és szoftverfejlesztések az állományvédő digitalizálási központ megvalósítása érdekébeni> címmel tartott előadást. Mivel a PEDRO Kft. a Zeutschel-termékek kizárólagos hazai képviselője, meghívásunknak örömmel tett eleget Frank J. Epple, a Zeutschel GmbH regionális értékesítési vezetője. Előadásának címe: Quality Criteria for Scanning Systemsi>

Frank J. Epple OSZK

Louscha László OSZK

Mindkét előadás pdf formátumban megtekinthető a honlapon.

 

2017. május 28-29. között Csongrádon ismételten megrendezésre került a Kárpát-medencei könyvtárosok konferenciája, melyet az Informatikai és Könyvtári Szövetség és a Csemegi Károly Könyvtár közösen szervezett. A PEDRO Kft. a rangos rendezvény partnereként mutathatta be eszközeit és szolgáltatásait - köszönjük Illés Péter igazgató úrnak, a Csongrádi Információs Központ Csemegi Károly Könyvtár és Tari László Múzeum vezetőjének a lehetőséget, a résztvevőknek pedig a megtisztelő érdeklődést!

 

Bővebben lásd a PEDRO Kft. Facebook oldalán!

2017. április 6-án az Országos Széchényi Könyvtárban a Magyar Könyvtárosok Egyesülete Műszaki Könyvtáros Szekció és a PEDRO Kft. közös rendezvényén mutathattuk be a Zeutschel ZED10 interaktív prezentációs eszközt és a Zeutschel zeta Comfort önkiszolgáló szkennert. Köszönjük Nagy Zoltán elnök úrnak a remek hangulatú rendezvény szervezésben és lebonyolításban nyújtott segítségét, a kedves kollégáknak pedig az érdeklődést!

 

Bővebben lásd a PEDRO Kft. Facebook oldalán!

  • 1
  • 2